Wie ben ik?

We hebben allemaal een unieke eigen taak, doel, een eigen levensverhaal dat verteld

wil worden.

     Bron:TORI Kindercoachopleiding.

 

Mijn naam is Marian van Houten.
Kinderwerker in hart en nieren.

Van jongs af aan wist ik wat ik wilde: werken met jonge kinderen.
Ooit  begonnen als kleuterleidster ben ik nu werkzaam als kindercoach en groepsleerkracht in het speciaal  onderwijs, met dove en meervoudig beperkte kinderen.
Naast kindercoach en groepsleerkracht, ben ik pedagogisch natuurcoach  en ben ik gecertificeerd vuurlooptrainer. Deze vormen kunnen een ingang bieden bij de kinderen om hun zelfvertrouwen te herstellen.

Ik begeleid kinderen die vastlopen in het basisonderwijs en vastlopen in het huidige onderwijs systeem. Kinderen die hierdoor onzeker worden en de neiging hebben faalangst te gaan ontwikkelen of al ontwikkeld hebben. Het huidige onderwijs systeem is erg geneigd om het intellectuele leren voorop te stellen, dat heeft op sommige kinderen het effect dat ze erg in hun hoofd gaan zitten.  Kinderen hebben in de basis een voorkeur om via hun zintuigen spelenderwijs informatie  te verwerken. Wat voor mij boven aan staat is dat kinderen dit lijfelijke ervaren verder mogen uitbouwen waardoor hun zelfvertrouwen weer groeit.

IMG_4119

Ik werk sinds 1985 met kinderen en ik heb veel kinderen zien groeien in hun zelfvertrouwen waardoor ze met plezier in het leven staan en ze zelfstandig
eigen keuzes zijn gaan maken.

Ik ben open, nieuwsgierig, muzikaal, creatief en moeder van drie volwassen kinderen.